Justitsministeriet: Embedsværket må gerne levere ministeroplæg til møder i S-erhvervsklub

Justitsministeriet blåstempler ministrenes brug af embedsværket i forbindelse med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub. Regeringen vil ikke ændre reglerne på området. "Jeg er ikke enig i Justitsministeriets konklusion," udtaler juraprofessor.

Både finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov har fået embedsværkets hjælp i forbindelse med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub. 
Både finansminister Nicolai Wammen og skatteminister Morten Bødskov har fået embedsværkets hjælp i forbindelse med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub. Foto: Claus Fisker/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Det er helt efter bogen, når finansminister Nicolai Wammen (S) eller skatteminister Morten Bødskov (S) får hjælp af embedsværket til at udarbejde oplæg og andet materiale i forbindelse med møderne i Socialdemokratiets erhvervsklub, Erhvervsforum Vækst DK, som medlemmerne årligt betaler 20.000 kroner for at deltage i.

Det slår justitsminister Nick Hækkerup (S) fast i en ny redegørelse fra Justitsministeriet til Folketingets Retsudvalg. 

I den syv sider lange redegørelse, der er udarbejdet efter forespørgsel fra SF-retsordfører Karina Lorentzen, gennemgår Justitsministeriet en række 'udredninger', 'betænkninger', og 'rapporter', som omtaler forholdet mellem ministre og embedsmænd før den endelige konklusion. 

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024