Konkurrencerådet giver grønt lys til kæmpe forsikringsfusion

Alm. Brands køb af Codan Forsikrings danske aktiviteter er blevet godkendt af Konkurrencerådet. Fusionen kommer ikke til at hæmme konkurrencen betydeligt, fortæller Christian Schultz.

Konkurrencerådet har godkendt Alm. Brands køb af Codan Forsikring i Danmark.
Konkurrencerådet har godkendt Alm. Brands køb af Codan Forsikring i Danmark.Foto: Sarah Christine Nørgaard/Ritzau Scanpix
Mathilde Brieghel

Efter betænkeligheder ved fusioneringen af to af Danmarks største forsikringsselskaber, har Konkurrencerådet nu godkendt Alm. Brand Forsikrings køb af Codan Forsikrings danske aktiviteter.

Konkurrence- og Forbrugerstyrelsen oplyser i en pressemeddelelse, at fusionen ikke vil hæmme den effektive konkurrence betydeligt. 

Med opkøbet vil Alm. Brand opnå en andel på 20 til 30 procent af skadeforsikringsmarkedet for erhvervskunder og 10 til 20 procent af markedet for privatkunder. Betænkelighederne gik på markedsandelen for erhvervskunder, men kan nu skydes til hjørne, fortæller Christian Schultz, der er formand for Konkurrencerådet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024