Lovudkast: Hundredevis af danske virksomheder skal kunne sagsøges for menneskeretskrænkelser

Efter adskillige forsinkelser har EU-kommissionen en lov om virksomhedsansvar på vej. Her kan du se en liste over de virksomheder, der kan blive ramt af lovkravene.

Virksomheder skal kunne drages til ansvar for menneskerettighedskrænkelser i værdikæden, mener EU-kommissionen. Her ses en niårig børnearbejder i Indien. 
Virksomheder skal kunne drages til ansvar for menneskerettighedskrænkelser i værdikæden, mener EU-kommissionen. Her ses en niårig børnearbejder i Indien. Foto: Rupak De Chowdhuri
Rasmus Raun Westh

Hvis din trøje stammer fra en tekstilfabrik med børnearbejde, skal det firma, hvis navn står på mærket i nakken, kunne drages til ansvar ved en domstol.

Samtidig skal staten kunne udstede bøder til virksomheder, der ikke udviser rettidig omhu over for menneskerettighedskrænkelser og miljøsvigt i deres værdikæder.

Det er essensen i det kommende forslag til et due diligence-direktiv, som EU-kommissionen efter flere forsinkelser ventes at præsentere i februar.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024