Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent
Anni Matthiesen
svarer
Kaare Dybvad Bek

Vil ministeren redegøre for, at afklaring i en sag om indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse udskydes gentagende gange i Udlændingestyrelsen?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Udlændinge- og Integrationsudvalget, Spørgsmål 494

Vil ministeren redegøre for, at afklaring i en sag om indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse udskydes gentagende gange i Udlændingestyrelsen, hvis en ansøger både har aftale om bolig og varigt arbejde hos en arbejdsgiver?

Svar fra tirsdag den 27. august 2024

Vil ministeren redegøre for, at afklaring i en sag om indkvartering i egenfinansieret bolig og arbejdstilladelse udskydes gentagende gange i Udlændingestyrelsen, hvis en ansøger både har aftale om bolig og varigt arbejde hos en arbejdsgiver?

Svar:

Til brug for besvarelsen har Udlændinge- og Integrationsministeriet anmodet om et bidrag fra Udlændingestyrelsen, der har oplyst følgende:

”Det følger af udlændingelovens § 42 k, stk. 1, nr. 3, at det bl.a. er en betingelse for meddelelse af en tilladelse til indkvartering i egenfinansieret bolig, at udlændingen kan forsørge sin husstand.

Hvis der indgives en ansøgning om både indkvartering i egenfinansieret bolig og samtidig ansøgning om beskæftigelse efter udlændingelovens §

14 a, er det således bl.a. en forudsætning for imødekommelse af ansøgningen til indkvartering i egenfinansieret bolig, at ansøgningen om beskæftigelse imødekommes, og at udlændingen herefter via sin lønindtægt vil være i stand til at forsørge sig selv og sin husstand jf. § 42 k, stk.

1, nr. 3. 27. august 2024 Udlændinge- og Integrationsministeriet Akt-id 6198 4000 [email protected]

www.uim.dk 36977191 2024 - 12395 2784631 Sagsbehandlingstiden vedrørende ansøgningen om indkvartering i egenfinansieret bolig afhænger derfor af den sideløbende behandling af ansøgningen om beskæftigelse efter udlændingelovens § 14 a.” Kaare Dybvad Bek / Søren Larsen Side

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024