Danskerne arbejdede frivilligt for 8,6 milliarder kroner sidste år - alene på social- og sundhedsområdet

En ny økonomisk beregning i en analyse fra Dansk Erhverv skal øge bevågenheden på civilsamfundets store rolle for dansk velfærd. Analysen viser sort på hvidt, hvilken værdi de 250.000 danskere, som i 2023 arbejdede frivilligt på bare et enkelt område, skaber.  

Hver sommer arrangerer frivillige danskere sommerlejre for børn for Blå Kors Danmark. Den slags arbejde er de - heldigvis - ikke ene om at udføre, tværtimod. Danskerne arbejder nemlig alene på social- og sundhedsområdet frivilligt for hvad der svarer til 8,6 mia kroner på et år. 
Hver sommer arrangerer frivillige danskere sommerlejre for børn for Blå Kors Danmark. Den slags arbejde er de - heldigvis - ikke ene om at udføre, tværtimod. Danskerne arbejder nemlig alene på social- og sundhedsområdet frivilligt for hvad der svarer til 8,6 mia kroner på et år. Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget

Hvis alle de 250.000 frivillige på social- og sundhedsområdet strejkede, ville det gå ud over mange indsatser, som vi opfatter som helt centrale og vigtige for vores samfund.

Tony Bech
Branchedirektør for sundhed, velfærd og oplevelse, Dansk Erhverv

Danskerne er mere end villige til at levere frivillig arbejdskraft på social- og sundhedsområdet. En ny analyse fra Dansk Erhverv belyser, hvad frivilligheden er værd opgjort i kroner og øre. Helt præcist blev der i 2023 leveret en indsats svarende til 8,6 milliarder kroner, udført af en kvart million danskere.

Men hvad skal de tal fortælle os? Og hvorfor er området vigtigt at belyse? Det spørger Altinget Tony Bech, branchedirektør for sundhed, velfærd og oplevelse i Dansk Erhverv, om.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024