Det sker i EU: Von der Leyens nye hold af kommissærer kommer på banen

Navne og jobfordeling for rækken af nye europæiske kommissærer bliver hovedemnet for en begivenhedsrig uge, som også byder på vigtige EU-domme om amerikanske teknologi-giganter og en længe ventet rapport om Europas konkurrencedygtighed.

Onsdag præsenterer kommissionsformand Ursula von der Leyen listen over medlemmerne af den nye EU-Kommission, som ventes at tiltræde 1. december.
Onsdag præsenterer kommissionsformand Ursula von der Leyen listen over medlemmerne af den nye EU-Kommission, som ventes at tiltræde 1. december.Foto: Virginia Mayo/AP/Ritzau Scanpix
Thomas Lauritzen

Mandag 9. september

Europas økonomiske og industrielle fremtid kommer i højsædet, når tidligere direktør for Den Europæiske Centralbank (ECB), Mario Draghi, mandag formiddag offentliggør en længe ventet rapport om EU's konkurrenceevne i verden.

Kommissionsformand Ursula von der Leyen gav sidste år Draghi til opgave at udarbejde en bred undersøgelse af, hvordan europæisk industri kan blive mere konkurrencedygtig på den globale scene i et meget kompliceret geopolitisk landskab. Rapporten ventes at foreslå ambitiøse reformer og store investeringer i europæisk industri.

Længere mod øst har det ungarske EU-formandskab inviteret de europæiske landbrugsministre til Budapest, hvor de ud over politiske møder bliver trakteret med et program, der skal give dem ”indsigt i ungarsk kultur og gastronomi”. Det indebærer blandt andet middag og sejltur på Donau-floden, samt en hel dag med ungarsk hestesport på rideparkhotellet Lázár i Domonyvölgy 30 kilometer fra Budapest. Den danske landbrugsminister, Jacob Jensen, går dog glip af det hele, fordi Danmark boykotter ministermøderne i Ungarn.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024