DUF: Vi tager vores grundlovssikrede rettigheder for givet – ukrainerne kan lære os, hvor vigtige de er

I 175 år har Danmark haft sin grundlov og demokratiske rettigheder. Lignende rettigheder bliver sat på prøve i Ukraine i disse år, og derfor skal vi sikre og hjælpe den unge generation, når krigen er slut, skriver Christine Ravn Lund.

At opleve hverdagen i Ukraine og tale med nogle af de engagerede unge, der bor og lever i krig, sætter på mange måder ens eget liv i perspektiv.
<span>Og det mindede mig i høj grad om, at vi aldrig må tage vores demokratiske rettigheder for givet, skriver Christine Ravn Lund.<br></span>
At opleve hverdagen i Ukraine og tale med nogle af de engagerede unge, der bor og lever i krig, sætter på mange måder ens eget liv i perspektiv. Og det mindede mig i høj grad om, at vi aldrig må tage vores demokratiske rettigheder for givet, skriver Christine Ravn Lund.
Foto: Ahn Young-Joon/AP/Ritzau Scanpix
Christine Ravn Lund

I år fylder den danske grundlov 175 år – og det er i den grad værd at fejre.

For grundloven udgør fundamentet i vores demokrati. Den beskriver blandt andet vores ret til at deltage i valg og sikrer grundlæggende demokratiske rettigheder; ytringsfrihed, forsamlingsfrihed og foreningsfrihed.

For et par uger siden besøgte jeg den ukrainske hovedstad, Kyiv. Jeg tog til Ukraine for at besøge det Ukrainsk-Danske Ungdomshus og DUF's samarbejdspartnere. For en god ordens skyld vil jeg både sige, at vi rejste med et højt sikkerhedsniveau, og at jeg ikke generelt vil anbefale, at man rejser til Ukraine lige nu.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024