Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Fortællingen om det svage EU er falsk

INTERVIEW: Virksomheder konvergerer omkring den mest krævende standard, fordi så ved de, at de også overholder resten af verdens. ”Derfor får EU det sidste ord,” siger den finsk-amerikanske Columbia-professor Anu Bradford til Altinget. 

Et af de områder, hvor Bruxelles-effekten har været særlig markant, er det digitale.
Et af de områder, hvor Bruxelles-effekten har været særlig markant, er det digitale.Foto: Heinz-Peter Bader/Reuters/Ritzau Scanpix

EU's svagheder er tydelige, men debatten er fikseret på svaghederne og ser udelukkende EU i det perspektiv.  Men EU har reel magt. Den del af historien mangler i den offentlige debat.

Anu Bradford
Professor ved Columbia University

Af Mikkel Boris, journalist 

Den Europæiske Union er i knibe. Væksten er stagneret og nye asiatiske økonomier underminerer Unionens økonomiske magt. Intern splittelse truer det europæiske sammenhold, mens det endegyldige Brexit nærmere sig, og EU-skepsissen tager til. Dertil gør kontinentets militære svaghed det magtesløs i en ustabil verden, hvor hård magt har fået en renæssance. For enden af det globale ræs mod bunden venter en skæbne som Disneyland for kinesiske turister. 

Det skorter ikke på den slags pessimistiske prognoser for Europa. Men der findes også en anden udlægning, som det seneste år er blevet fremført af den finsk-amerikanske professor Anu Bradford, der leder Columbia University’s Center for European Legal Studies. 

Dokumentation

Blå bog: 
Anu H. Bradford (f. 1975) 
Opvokset i Tampere i Finland 
Kandidat i jura fra Helsinki Universitet og Harvard University 
Professor og leder af European Legal Studies Centre ved Columbia University 
Gift med Travis Bradford, med hvem hun har tre børn 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024