Analyse af 
Rikke Albrechtsen
Thomas Lauritzen

Hvem er på Ursula von der Leyens næste hold? Her er alle de nye kommissærers styrker og svagheder

EU-kommissionens formand har udpeget sit kommissærhold for de næste fem år. Men hvem er de 26 europæere, der nu skal godkendes af Europa-Parlamentet? Altinget giver dig en kort introduktion – og en lynanalyse af både formanden og hendes tropper, en for en.

Tirsdag i Strasbourg præsenterede Ursula von der Leyen sit forslag til sammensætningen af den nye EU-Kommission, hvor Dan Jørgensen skal være energi- og boligkommissær. Nu skal holdet høres og godkendes i Europa-Parlamentet i løbet af de kommende uger. 
Tirsdag i Strasbourg præsenterede Ursula von der Leyen sit forslag til sammensætningen af den nye EU-Kommission, hvor Dan Jørgensen skal være energi- og boligkommissær. Nu skal holdet høres og godkendes i Europa-Parlamentet i løbet af de kommende uger. Foto: Philipp Von Ditfurth/AP/Ritzau Scanpix
Rikke AlbrechtsenThomas Lauritzen

BRUXELLES: Efter et intenst forløb har EU-kommissionsformand Ursula von der Leyen udpeget sit kommissærhold og uddelt job til hele flokken, der nu kan forberede sig på de kommende høringer i Europa-Parlamentet.

Men hvem er de 26 europæere, der sammen med hende skal udgøre EU-Kommissionen de næste fem år, hvis de bliver godkendt? Hvem er populære og upopulære, risikerer nogle at blive afvist i Parlamentet, og i så fald hvorfor?

Holdet er meget forskellige i alder, forhistorie og holdninger. De kommer fra nord, syd, øst og vest. Nogle har været statsministre, mange har været ministre eller europaparlamentarikere, andre ikke. Der er flere mænd end kvinder, og langt størstedelen af dem ligger til højre for midten politisk. 

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024