Hvad fik Frankrig til at skifte kontroversiel EU-kommissær ud i sidste minut? V-profil kender ham og har et bud

Frankrigs EU-kommissær, Thierry Breton, var en ”charmant bølle”, der ikke just kom godt ud af det med Ursula von der Leyen. Derfor gav kommissionsformanden den franske præsident et tilbud, han ikke kunne afslå, mener Venstres Morten Løkkegaard.

Den franske præsident, Emmanuel Macron (t.v), har udskiftet sin hidtidige kommissærkandidat, Thierry Breton t.h).&nbsp;<br><br>
Den franske præsident, Emmanuel Macron (t.v), har udskiftet sin hidtidige kommissærkandidat, Thierry Breton t.h). 

Foto: Jean-Philippe Ksiazek/AP/Ritzau Scanpix
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: ”Et siciliansk tilbud.”

Sådan beskriver Venstres Morten Løkkegaard den manøvre, som mandag morgen fik den magtfulde franske EU-kommissær for det indre marked, Thierry Breton, til at forlade EU-Kommissionen i vrede og smække eftertrykkeligt med døren på vejen ud.

Det tilbud, den franske præsident, Emmanuel Macron, ikke kunne afslå, var en finere kommissærpost. Til gengæld skulle han sende en anden kandidat end den egenrådige og slagkraftige Breton, som gentagne gange er raget uklar med sin politiske boss de seneste fem år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024