Nyt EU-krisemøde om flygtningekaos

TOPMØDE: EU-Kommissionens formand indkalder til krisemøde på søndag for at få styr på flygtningesituationen langs den såkaldte Balkan-rute.

EU-Kommissionens chef, Jean-Claude Juncker, udbeder sig mere samarbejde og bedre koordination mellem landene langs den såkaldte Balkan-rute.
EU-Kommissionens chef, Jean-Claude Juncker, udbeder sig mere samarbejde og bedre koordination mellem landene langs den såkaldte Balkan-rute.Foto: EU-Kommissionen
Rikke Albrechtsen

BRUXELLES: Flygtningesituationen i EU’s sydøstlige hjørne er nu så presset, at EU-Kommissionen indkalder ti landes stats- og regeringschefer til et krisemøde i Bruxelles søndag.

Antallet af flygtninge og migranter, der bevæger sig langs den såkaldte Balkan-rute fra Grækenland over det vestlige Balkan til Østrig og Tyskland, er eksploderet bare i løbet af den seneste uge.

”I lyset af den krisesituation, der er under stadig udvikling i landene langs migrationsruten på det vestlige Balkan, er der brug for meget mere samarbejde, for at konsultere hinanden yderligere og for øjeblikkelig operationel handling,” lyder det fra EU-Kommissionen.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024