Marianne Bigum
spørger
Nicolai Wammen

Vil ministeren redegøre for overholdelse af Parisaftalen vedr. rådskonklusioner om international klimafinansiering?

Ministersvar er robotgenereret indhold, der oprettes automatisk på basis af Folketingets database over de spørgsmål, der stilles af Folketingets medlemmer og besvares af regeringens ministre. Overskrifterne er skrevet af Altinget. Altinget tager forbehold for fejl i indholdet.

Europaudvalget, Spørgsmål 105

Det fremgår af regeringens samlenotet vedr. rådskonklusioner om international klimafinansiering (EUU alm. del - bilag 708, samlingen 2023-24), at: ”Det er for regeringen vigtigt, at målets størrelse og omfang fra EU’s side betinges af, i hvilket omfang der kan nås enighed om øget finansiering gennem udvidelse af kredsen af bidragsydere…” Mener regeringen, at denne betingelse er i overensstemmelse med Parisaftalen artikel 9, stk. 1 hvor de udviklede lande forpligter sig til at yde klimabistand til udviklingslande, mens øvrige lande blot opfordres til at yde klimabistand på frivillig basis, jf. Parisaftalens artikel 9, stk. 2?

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024