Trussel om Europol-exit får kløerne frem

GODKENDT: EU-parlamentarikerne godkendte onsdag et nyt og forstærket Europol, men ikke med DF og Folkebevægelsens gode vilje.

Danmark står til at ryge ud af det europæiske politisamarbejde 1. maj 2017, hvis der ikke findes en politisk løsning inden.
Danmark står til at ryge ud af det europæiske politisamarbejde 1. maj 2017, hvis der ikke findes en politisk løsning inden.Foto: Europol / Kristian Berlin
Rikke Albrechtsen

STRASBOURG: Nej-partierne tøvede ikke med at støtte et fortsat dansk medlemskab af et styrket Europol, da valgkampen rasede forud for afstemningen om retsforbeholdet i december.

Da EU’s parlamentarikere onsdag gav endeligt grønt lys til det intensiverede europæisk politisamarbejde havde piben dog fået en ret anden lyd.

Langt de fleste af de 13 danske parlamentarikere støtter op om et bredere mandat til Europol, som får flere muskler til anti-terrorsamarbejde, deling af efterretninger, bekæmpelse af cyberkriminalitet med mere.

Altinget logoEU
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget EU kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra EU

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024