Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Dansk blank-stemme til makrel-sanktioner

MAKREL: Danmark stemmer blankt, når EU-landene skal stemme om de kontroversielle makrel-sanktioner mod Færøerne og Island. "En vanskelig situation for Rigsfællesskabet," understreger fødevareminister Mette Gjerskov (S).

Fra dansk side vil vi afstå fra at stemme i Rådet, samt afgive en erklæring, som dels udtrykker Danmarks principielle støtte til bæredygtigt fiskeri, og som understreger Danmarks særlige stilling i forhold til de dele af Riget, som står uden for EU.

Mette Gjerskov
Fiskeriminister (S)

Danmark stemmer blankt, når EU's medlemslande skal stemme om et såkaldt generelt sanktionsinstrument over for Færøerne og Island i forbindelse med den igangværende makrelkonflikt. Det slog fødevareminister Mette Gjerskov (S) fast, da hun fredag skulle redegøre for den danske regerings holdning til makrel-konflikten og de kommende handelssanktioner mod landene under et møde i Folketingets Europaudvalget.

"Fra dansk side vil vi afstå fra at stemme i Rådet, samt afgive en erklæring, som dels udtrykker Danmarks principielle støtte til bæredygtigt fiskeri, og som understreger Danmarks særlige stilling i forhold til de dele af Riget, som står uden for EU," sagde fødevareministeren under fredagens møde.

Rovdrift mod makrelbestanden
Sagen om handelssanktioner har stået på i flere år og drejer sig kort og godt om, hvor mange ton makrel de færøske og islandske fiskere må fange i Nordøstatlanten. Ifølge den nuværende kvoteaftale er de europæiske og norske fiskere nemlig berettigede til at fange godt 90 procent af makrellerne, mens de islandske og færøske fiskere må deles om de resterende 10 procent.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024