Dansker skal være mad-ambassadør i Japan

Ole G. Mouritzen, der er leder af Nordea-fondens center Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, er blevet udpeget af Japans Ministerium for Landbrug, Skovdrift og Fiskeri til at være Goodwill Ambassador.

Sara Ridder

Ole G. Mouritsen er af det japanske Ministerium for Landbrug, Skovdrift og Fiskeri blevet udpeget som ”Japanese Cuisine Goodwill Ambassador.” Det er kun 20 andre i verden omfattende kendte madskribenter, gastronomer og kokke. Det skriver smagforlivet.dk.

Mouritsen er professor i biofysik ved Syddansk Universitet, leder af Nordea-fondens center Smag for Livet og præsident for Det Danske Gastronomiske Akademi, og han har gennem en længere årrække interesseret sig for japansk mad og madkultur. Han har skrevet en række artikler og flere bøger om sushi, tang og umami, hvoraf flere er udkommet på engelsk, tysk, fransk og kinesisk.

Som japansk madambassadør vil Mouritsen fortsat virke for international udbredelse af kendskabet til japansk mad og kulinarisk tradition, blandt andet i samarbejde med det japanske ministerium og den japanske ambassade i Danmark.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024