Profile
Log ind
WAYF login
Log på med SSOGlemt adgangskode?
Bliv abonnent

Minister i samråd om kameraovervågning af fiskeriet: frivillighed frem for tvang

Selvom fødevarer-, landbrug- og fiskeriministeren mener at kameraovervågning af erhvervsfiskeriet er et effektivt redskab, holder han fast på at ordningen bør være frivillig. Du kan se et uddrag fra samrådet i videoen ovenfor.

Albert Andsager Klingenberg

Statsmagten bør som udgangspunkt ikke overvåge private arbejdspladser uden deres samtykke, mener fødevare-, landbrugs- og fiskeriminister Jacob Jensen (V). Derfor er han tilhænger af en frivillig ordning for kameraovervågning af erhvervsfiskeriet, baseret på økonomiske incitamenter.

Det var det overordnede budskab fra ministeren, der onsdag var kaldt i samråd efter hans beslutning tidligere i år om at gøre ordningen for kameraovervågning af jomfruhummerfiskeriet i Kattegat frivillig.

Ministeren vil snart indkalde oppositionen til forhandlinger om fremtidens erhvervsfiskeri, hvor kameraovervågning af fiskeriet blandt andet vil indgå, meddelte han på samrådet. Til de kommende forhandlinger vil regeringen lægge op til en model med vægt på økonomiske incitamenter, lignende den nuværende, der skal få erhvervsfiskerne til frivilligt at lade deres fartøjer overvåge.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024