Nu bliver oppositionen lukket ind til de grønne trepartsforhandlinger. Sådan vil partierne forsøge at få noget med hjem

Regeringen føler sig så selvsikker, at den har oprettet et ministerium for en politisk aftale, der ikke er vedtaget i Folketinget endnu. For flere af oppositionspartierne er spørgsmålet da heller ikke, om de skal med i den grønne trepart, men hvordan de undgår at blive et gummistempel.

Det var ikke skatteminister Jeppe Bruus (S), der fik først eller mest taletid, da en stolt regering præsenterede den grønne trepartsaftale i juni. Nu er han minister for den grønne trepart og klar til at indkalde oppositionen til forhandlinger. Hvor meget er der at forhandle om?
Det var ikke skatteminister Jeppe Bruus (S), der fik først eller mest taletid, da en stolt regering præsenterede den grønne trepartsaftale i juni. Nu er han minister for den grønne trepart og klar til at indkalde oppositionen til forhandlinger. Hvor meget er der at forhandle om?Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Simon Friis DateDorte Ipsen Boddum

I forrige uge udpegede regeringen en grøn trepartsminister.

Nu indkalder den så Folketinget til forhandlinger om den aftale, som Jeppe Bruus (S) er sat i spidsen for at føre ud i livet.

I disse dage tager regeringen hul på de indledende møder med oppositionen. Partierne indkaldes enkeltvis til såkaldte ”sonderinger” med regeringens forhandlingsledere, som foruden Bruus tæller klimaminister Lars Aagaard (M) og økonomiminister Stephanie Lose (V).

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024