Ny debat: Sundere mad til danskerne
TEMADEBAT: Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Altinget Fødevarer tager debatten over de kommende uger, og du kan møde debatpanelet her.
Lise-Lotte Skjoldan
FagdebatredaktørOver halvdelen af den danske befolkning er overvægtig, mens cirka 15 procent af danskerne har et usundt kostmønster ifølge Den Nationale Sundhedsprofil fra Sundhedsstyrelsen 2017. Samtidig lever cirka 90 procent ikke op til anbefalingerne om at spise 600 gram frugt og grønt om dagen, mens cirka 80 procent ikke spiser nok fisk hver uge.
I 2018 kom et advisory board for mad, måltider og sundhed med ti anbefalinger, som var resultatet af den tidligere regerings ønske om en "målrettet indsats, der gennem oplysning skal understøtte danskerne i at tage bedre vare på eget liv i forhold til sundhed og ernæring" fra regeringsgrundlaget i 2016.
Hvordan skal der følges op på anbefalingerne? Hvilke politiske tiltag kan der tages for at få danskerne til at spise sundere? Eller skal politikerne blande sig helt uden om danskernes madvaner?
Vi tager debatten på Altinget Fødevarer de kommende uger. Mød debatpanelet her
Judith Kyst
Direktør for Madkulturen
Leif Nielsen
Branchedirektør, DI Fødevarer
Ghita Parry
Formand for Kost & Ernæringsforbundet
Klaus Mygind (SF)
Stedfortrædende sundheds- og omsorgsborgmester, Københavns Kommune
Ane Eggert Jackson
Politisk chef, Diabetesforeningen
Per K. Christiansen
Innovations- og udviklingsdirektør, Fødevarestyrelsen
Line Munk Damsgaard
Ernæringschef, Landbrug & Fødevarer
John Wagner
Administrerende dirketør for De Samvirkende Købmænd
Ulla Astman (S)
Næstformand i Danske Regioner