Overblik: Sådan vil aktørerne få danskerne til at spise sundere

TEMADEBAT: Skal der skrues på afgifterne på sukker og fedt, eller skal man holde fingrene væk? Aktørerne er ikke enige om, hvordan der skal sættes ind for at få forbedret danskernes kostvaner. Læs alle indlæg fra Altinget Fødevarers seneste temadebat her.

Unge har ikke godt nok kendskab til grøntsager, skrev en af debattørerne i Altinget Fødevarers temadebat om sundere mad.
Unge har ikke godt nok kendskab til grøntsager, skrev en af debattørerne i Altinget Fødevarers temadebat om sundere mad.Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Lise-Lotte Skjoldan

Højere afgifter på sukker og fedt, lavere moms på frugt og grønt, mere råvarekendskab, en folkesundhedslov og bekæmpelse af misinformation på internettet.

Det er blot nogle af buddene på, hvordan man kan få danskerne til at spise sundere. Forslagene kommer fra de centrale aktører på fødevareområdet, som de seneste mange uger har bidraget til Altinget Fødevarers temadebat om sunde kostvaner.

Hvis du ikke fik læst alle indlæggene, kommer her et overblik over nogle af de vigtigste pointer fra debatten.

Altinget logoFødevarer
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget fødevarer kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Fødevarer

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024