Universiteter vilde med eliteuddannelse

NYHED: Videnskabsministeriet har modtaget 57 ansøgninger om tilskud til eliteuddannelser. KU sendte flest afsted. "Vi vil ikke lave A- og B-hold," forsikrer vicedirektør.
Uffe Laursen
Fakta

Så mange eliteuddannelser ønsker  universiteterne

KU   15 
DTU 13
AU   11
CBS   9
SDU   6
AAU   1
RUC   1
ITU    1


Kilde: VTU
Der er rift om støtten til at etablere nye eliteuddannelser på de danske universiteter. I denne uge udløb Videnskabsministeriets ansøgningsfrist for ansøgninger om midler. Ministeriet har modtaget 57 ansøgninger om elitekandidatuddannelser eller såkaldte erhvervsorienterede eliteforløb.

Topscorer blev Københavns Universitet, KU, der med 15 ansøgninger sendte flest ansøgninger af sted. DTU sendte 13 og Aarhus Universitet 11. I bunden sendte Aalborg Universitet, RUC og IT-Universitetet hver ansøgning om støtte til én eliteuddannelse.

A og B-hold
Muligheden for at oprette eliteuddannelser er en del af globaliseringsaftalen. Initiativet har været kritiseret, blandt andet af Rektorkollegiets formand Jens Oddershede, for potentielt at opdele de universitetsstuderende i A- og B-hold.

Den tanke har man også haft på Københavns Universitet, hvor man på den ene side gerne vil gøre noget ekstra for de bedste studerende, men samtidig ikke vil have A- og B-uddannelser. Derfor har ansøgningerne været diskuteret intenst i både bestyrelse og på ledelsesgangen for at sikre, at sidstnævnte ikke blev tilfældet.  

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024