Innovationsforslag fik lunken modtagelse

INNOVATION: Oppositionens lovforslag om flere penge til offentlig innovation fik ikke meget medvind ved førstebehandlingen i sidste uge. SF har dog ikke opgivet håbet.
Forskningsordfører Hanne Agersnap (SF) håber stadig på flere midler til offentlig innovation.
Forskningsordfører Hanne Agersnap (SF) håber stadig på flere midler til offentlig innovation.Foto: Altinget.dk
Uffe Laursen
Alle vil have mere innovation i det offentlige. Onsdag i sidste uge var der så debat i folketingssalen om et konkret lovforslag, der skulle gøre noget ved sagen.  

SF, S og R havde et lovforslag til førstebehandling, der vil give 80 mio. kr. om året til erhvervsph.d.'er, innovationscentre og innovationsnetværk i det offentlige.

Forslaget skulle allerede træde i kraft fra i år, med et budget svarende til halvdelen af beløbet. Pengene skulle komme fra regeringens kvalitetspulje og ikke globaliseringsmidlerne, fordi oppositionen mente, at regeringen selv har lovet mere offentlig innovation i forbindelse med kvalitetsreformen.

Spil for galleriet 
I løbet af den knap én time lange debat stod det dog klart, at det offentlige nok må tøve en kende med alt for vilde innovationstiltag i indeværende år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024