Fremmede forskere tilpasser sig uden problemer

FORSKNING: Kulturelle forskelle betyder ingenting, når udenlandske forskere slår sig ned i Danmark, viser ny forskning.
Foto: Santaris
Uffe Laursen

På baggrund af resultaterne fra vores undersøgelse ser det ikke ud til, at man skal tøve med at ansætte mere fremmedartede udlændinge.

Jakob Lauring
Handelshøjskolen, AU
Den danske forskningsverden bliver mere og mere international og tiltrækker år for år flere forskere til de danske universiteter.

Hvor det er nærliggende at tro, at forskere fra nabolande som Sverige, Holland eller Tyskland har nemmere ved at glide ind i dagligdagen på et dansk universitet end en forsker fra en mere fremmed kultur, så viser en ny undersøgelse fra Handelshøjskolen under Aarhus Universitet, at det ikke er tilfældet.

Kultur er ikke vigtigt
"Vores undersøgelse viser, at f.eks. kinesere og indere tilpasser sig mindst lige så godt som folk fra Europa. Faktisk tilpasser akademikere uden for Europa sig en lille smule bedre, selvom det ikke er signifikant," siger lektor i tværkulturel ledelse på Handelshøjskolen, Jakob Lauring, som er en af de to forskere bag undersøgelsen.

"Det er altså ikke så vigtigt, om man kommer fra et land, der kulturelt minder om Danmark. Ens tilpasning og evne til at arbejde i et akademisk miljø er ikke afhængig af den kulturelle nærhed. Det går lidt imod de normale forventninger om, at jo mere kulturel forskellighed, der er, jo sværere er det at arbejde og tilpasse sig og skabe resultater," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024