Med mig som minister: Daniel Rugholm

ØNSKETÆNKNING: Altinget.dk har spurgt alle forskningsordførerne, hvordan de ville regere som videnskabsminister. Læs her om Konservatives nye mand på posten, Daniel Rugholm, der ville sætte hårdt ind på samarbejdet med erhvervslivet.
Foto: rugholm.net
Tyson W. Lyall

Hvis jeg var videnskabsminister, så tror jeg, at jeg ville bruge virkelig mange kræfter på hele tiden at introducere erhvervslivet og universiteterne til hinanden. Hvis man får skabt et godt netværk mellem de to partnere, så ville man også kunne få øjne op for, hvad der sker på den anden side af bordet. Det ville også give erhvervslivet mere lyst til at investere i de ting, der foregår på universiteterne.

Daniel Rugholm
Forskningsordfører, Konservative

Altinget | Forskning & Innovation har de seneste uger givet alle forskningsordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var videnskabsminister". Den sidste i rækken bliver Konservatives nye mand på ordførerposten, Daniel Rugholm. Læs her hans svar på en række centrale spørgsmål på området.

Hvordan ville du sikre, at danskere og andre EU-borgere ikke udvandrer og bliver ude efter at have taget en gratis uddannelse i Danmark?
Det ville jeg gøre ved at samarbejde mest muligt med erhvervslivet om at skabe netværk med de studerende. Så ville jeg, så vidt det overhovedet er muligt, forsøge at involvere de studerende i virksomhedernes arbejde. Jeg ville linke universiteterne tættere sammen med erhvervslivet, så der bliver nogle naturlige relationer og netværk, der gør, at man hurtigere kan få et job, efter at man har færdiggjort sin uddannelse.

Selvfølgelig skal vi holde på så mange, vi kan, men vi skal også være bedre til at sende de studerende ud - både i deres uddannelsesforløb, men også, når de er færdige. Jeg tror, det er altafgørende for vores udvikling, at vores kandidater kommer ud og får noget erfaring. Hvis ikke man får forståelse for, hvordan vores globaliserede verden fungerer, så bliver det meget svært at klare sig, når man er færdig med sin uddannelse.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024