Lidt flere danske studerende læser i udlandet

INTERNATIONALISERING: 261 flere danske studerende læser i udlandet. En fremgang svarende til 3 procent på et år. En positiv, men meget beskeden fremgang, mener ministeren, som barsler med en ny strategi for øget internationalisering.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) vil have flere studerende til at tage på studieophold i udlandet.
Videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) vil have flere studerende til at tage på studieophold i udlandet. Foto: Martin Mydtskov Rønne/VTU
Jørgen Skadhede

Jeg mener, at de studerende på universitetsuddannelser, hvor det er relevant, som udgangspunkt skal tilbringe et semester af deres studietid i udlandet.

Charlotte Sahl-Madsen (K)
Videnskabsminister
Det går kun langsomt fremad med den politiske ambition om at få flere studerende til at tage et studieophold i udlandet.

Nye tal viser, at 8.466 danske studerende læste i udlandet i studieåret 2008-2009. Det er en fremgang på 261 studerende sammenlignet med året før svarende til 3,2 procent.

"Det er positivt, om end stigningen er beskeden. Vi har brug for langt flere unge danskere med international forståelse, erfaring og udsyn," siger videnskabsminister Charlotte Sahl-Madsen (K) til udviklingen.

Ny strategi på trapperne
I løbet af efteråret vil hun præsentere en ny internationaliseringsstrategi, som skal få flere studerende til at drage udenlands i løbet af studiet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024