40 millioner til innovationsprojekter

KORT NYT: Regeringen vil som en del af deres kommende innovationsstrategi afsætte 40 millioner kroner til innovationsprojekter på professionshøjskoler og erhvervsakademier.
Susie Lund

Flere virksomheder skal være innovative, og studerende skal have bedre mulighed for at afprøve deres idéer i praksis.

Derfor afsætter regeringen nu 40 millioner kroner til at støtte innovationsprojekter på erhvervsakademier og professionshøjskoler i samarbejde med offentlige og private virksomheder. Initiativet er en del af regeringens kommende innovationsstrategi.

Ifølge uddannelsesminister Morten Østergaard (R) er der nemlig behov for, at der sker en udveksling af viden mellem uddannelsesinstitutioner og erhvervslivet, så mere viden omsættes til værdi.

"Med innovationsprojekterne får virksomhederne inspiration til deres innovation, og de studerende får virkelighedens udfordringer helt ind i den daglige undervisning. Det bliver alle dygtigere af," siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Erhvervsakademierne og professionshøjskolerne skal med deres særlige viden og kompetencer understøtte udviling og innovation i virksomhederne med afsæt i konkrete udfordringer.

"Erhvervsakademierne kan især bidrage til at løfte det uudnyttede potentiale for praksisnær innovation, som findes i mange små og mellemstore virksomheder. Professionshøjskolernes velfærdsuddannelser til blandt andet sygeplejerske, pædagog og lærer kan med hver deres specialiserede viden bidrage til praksisnær innovation i samarbejde med for eksempel hospitaler, folkeskoler og daginstitutioner, herunder udvikling og implementering af velfærdsteknologi," siger Morten Østergaard i en pressemeddelelse.

Dokumentation
Om initiativet

- Innovationsprojektet skal involvere mindst én privat eller offentlig virksomhed og have fokus på løsningen af konkrete praksisbaserede udfordringer, for eksempel en aktuel problemstilling hos virksomheden.

- Projektet skal inddrage studerende og undervisere fra uddannelsesinstitutionen for at styrke de studerendes innovative kompetencer og bidrage til udviklingen af uddannelserne.

- Virksomhederne skal bidrage væsentligt til finansieringen af projekterne, så det fælles engagement i samarbejdet fremmes.

- De 40 millioner kroner tildeles med en grundbevilling per institution på en million kroner. De resterende midler fordeles efter aktivitet.

- Midlerne skal ses i relation til de 320 millioner kroner, der afsættes årligt over de næste tre år til udviklings- og evidensbasering af uddannelserne på erhvervsakademier og professionshøjskoler.

Kilde: Ministeriet for Forskning, Innovation og Videregående Uddannelser

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024