Den arktiske forskning bliver styrket

KORT NYT: Danske universiteter styrker i samarbejde med Uddannelsesministeriet den arktiske forskning gennem oprettelsen af to nye forskningscentre: Forum for Arktisk Forskning og Polarsekretariatet.
Jesper Birch

De danske universiteter har i fællesskab med Uddannelsesministeriet taget initiativ til en styrkelse af den arktiske forskning.

Konkret betyder det, at den arktiske forskning samles i to tværgående centre. Forum for Arktisk Forskning bliver et koordinerende organ for universiteterne, mens et nyt polarsekretariat kommer til at ligge i Uddannelsesministeriet. 

Det oplyser Uddannelsesministeriet i en pressemeddelelse.  

Dokumentation

Forum for Arktisk Forskning:
Forum for Arktisk Forskning skal være et koordinerende organ for de centrale aktører og interessenter på området. Forummet vil kunne udmelde synspunkter og anbefalinger på baggrund af deres drøftelser.

Forum for Arktisk Forskning vil udarbejde en årlig rapport over status og udfordringer i forhold til forskning og udvikling på området. Rapporten kan blandt andet indeholde forslag til nye indsatsområder og give overblik over væsentlige nye forskningsresultater.

Medlemmerne i forummet er de otte danske universiteter, Grønlands Universitet og Færøernes Universitet. Desuden vil GEUS, Statens Serum Institut, Danmarks Meteorologiske Institut, Naturinstituttet og Forsvarsministeriet blive inviteret til at indgå i Forummet. Uddannelsesministeriet, Grønlands Selvstyre og Færøernes Landsstyre er observatører i forummet.

Nyt Polarsekretariat: 
Der oprettes et nyt Polarsekretariat i Uddannelsesministeriet, som ligeledes skal medvirke til at skabe bedre overblik over de arktiske forskningsaktiviteter. Sekretariatet vil fungere som én indgang til den arktiske forskning for forskningsinstitutioner, myndigheder, ministerier, fonde og lignende. Sekretariatets første opgave er at skabe et overblik og udgive en rapport over den arktiske forskning på danske forskningsinstitutioner.

Sekretariatet vil være ansvarlig for afholdelse af en årlig polarforskningskonference. I tilknytning til polarforskningskonferencen afholdes årligt et topmøde mellem uddannelsesministeren i Danmark og den tilsvarende minister i Grønland og på Færøerne.

Kilde: Uddannelsesministeriet

 


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024