Humanistisk forskning får 37 millioner kroner

KORT NYT: Velux Fonden donerer 37 millioner kroner til forskning inden for humaniora. Pengene fordeler sig på syv forskergrupper fra Aarhus Universitet og Københavns Universitet.
Susie Lund
Fakta

VELUX FONDEN er en almennyttig fond stiftet af Villum Kann Rasmussen, der er grundlægger af blandt andet VELUX og andre firmaer i VKR Gruppen.

Fonden har til formål at bringe dagslys, frisk luft og et bedre miljø ind i menneskers hverdag.

I 2011 uddelte VELUX FONDEN 166 millioner kroner til almennyttige formål.


Kilde: veluxfonden.dk
Dokumentation

Velux Fondens fordeling af 37 millioner kroner til humanistisk forskning:

5,9 millioner kroner til lektor Johanna Seibt, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet: Om sociale robotter og menneskelig selvforståelse.

5,7 millioner kroner til lektor, ph.d. Peter Bakker, Institut for Æstetik og Kommunikation, Aarhus Universitet: Om kreolsprog som nøgle til at forstå fundamentale træk ved sprog og kommunikation.

4,9 millioner kroner til lektor Hagen Schulz-Forberg, Institut for Kultur og Samfund, Aarhus Universitet: Om betydningen af økonomers centrale begreber og forestillinger for samfundsudviklingen siden 1930’erne.

6,1 millioner kroner til lektor Birgit Anette Rasmussen, Institut for Nordiske Studier og Sprogvidenskab, Københavns Universitet: Om menneskers sociale liv i det forhistoriske Europa, belyst gennem sproghistoriske studier.

4,8 millioner kroner til professor Stuart Ward, Institut for Engelsk, Germansk og Romansk, Københavns Universitet: Om afkoloniseringsprocessers betydning for Storbritannien og den britiske selvforståelse.

4,0 millioner kroner til lektor Sune Haugbølle, Institut for Tværkulturelle og Regionale Studier, Københavns Universitet: Om udviklingen af sekulære ideologier i Mellemøsten.

5,6 mio. kr. til professor Thomas Højrup, SAXO-Instituttet, Københavns Universitet: Om udviklingen af det danske samfunds livsformer gennem de seneste tredive år.


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024