SF vil kæmpe mod nyt krav til studerende

FREMDRIFT: Oppositionen bakker i store træk op om uddannelsesministerens udspil til justering af fremdriftsreformen. SF vil dog kæmpe for et loft over krav på uddannelserne.

Allerede i 2013 var de studerende stærkt utilfredse med de SU-forringelser og krav, der er en del af studiefremdriftsreformen. En justering af loven er nu på vej. Men der følger nye krav med til de studerende. <br>
Allerede i 2013 var de studerende stærkt utilfredse med de SU-forringelser og krav, der er en del af studiefremdriftsreformen. En justering af loven er nu på vej. Men der følger nye krav med til de studerende.
Foto: Agnete Finnemann Scheel/Altinget.dk
Mads Bang

Ministeren er kommet med seks forslag, der ser fornuftige ud. Problemstillingen er, at de studerende skal gennemføre hurtigere, og det er ikke godt nok endnu. Jeg vil fastholde, at man kan tage et studie på normeret tid.

Mette Reissmann (S)
Forskningsordfører
Fakta
En aftale – to forligskredse

Fremdriftsreformen – som i 2013 blev kaldt en SU-reform – bygger på aftalen om Reform af SU-systemet og rammerne for studiegennemførelse.

Aftalen er vedtaget af to forskellige forligskredse. SU-forlligskresen og forligskredsen omkring universitetsloven.

De aktuelle ændringer skal forhandles med universitetsforligskredsen. Det er V, K, R,S og SF.

SU-forliget tæller LA, V, K, R, DF, S, SF.


Regeringen vil slække på de centralt fastsatte krav til de studerende i fremdriftsreformen.

Til gengæld får uddannelsesinstitutionerne mulighed for at fastholde kravet om, at alle skal tilmeldes fuld studietid, som løber op i 60 ECTS om året.

Mens der er generel opbakning fra oppositionen til regeringens udspil, så vil SF, der er en del af forligskredsen, kæmpe for at sætte et loft over de decentrale krav til de studerende. SF vil helt ned på 30 ECTS om året.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024