Fejlbehæftet instruks og it-hul gjorde svindel mulig

HULLER: Forsvarsministeriets regnskabsinstruks til sine styrelser og Forsvarets it-system indeholder graverende fejl, som gjorde svindlen i Forsvarets ejendomsstyrelse mulig, påpeger Rigsrevisionen.

Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Andreas Krog

En manglende såkaldt funktionsadskillelse, hvor mindst to medarbejdere er inde over hvert af Forsvarets indkøb, er i flere tilfælde blevet udnyttet af medarbejdere i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse til svindel for millioner af kroner. Det kunne Altinget som de første fortælle torsdag.

Når funktionsadskillelsen ikke har været på plads, så skyldes det fejl i en centralt udformet instruks for Forsvarets indkøb og regnskabsføring samt huller i Forsvarets it-systemer. Det fremgår af den beretning, som Rigsrevisionen fremlagde fredag om den manglende indkøbs- og regnskabskontrol i Forsvarsministeriets Ejendomsstyrelse.

Grundlæggende fejl
Den såkaldte regnskabsinstruks er udformet af Forsvarsministeriet til brug for en vifte af styrelser under ministeriet. Der er dog kun tale om en overordnet ramme. De konkrete forretningsgange skal de enkelte styrelser selv fastlægge.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024