Forstå striden om Søværnets nye patruljeskibe

Brancheorganisationer i konflikt med sig selv, en pensionskasse, der vil tjene penge på Forsvarets indkøb, og drømme om et nyt stort erhvervseventyr er blot nogle af elementerne i en sag, der lige nu deler vandene i den maritime industri og forsvarsindustrien. Altinget giver her overblikket i balladen om Forsvarets planer om at tildele en milliardkontrakt på at bygge nye patruljeskibe direkte til et konsortium uden at afholde et udbud.

Forsvarsminister Morten Bødskov ved præsentationen i august af det partnerskab, der skal bane vejen for, at Søværnets kommende krigsskibe kan bygges i Danmark.
Forsvarsminister Morten Bødskov ved præsentationen i august af det partnerskab, der skal bane vejen for, at Søværnets kommende krigsskibe kan bygges i Danmark.Foto: Claus Bech / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

”Byggeriet af danske krigsskibe de næste 20 år bliver afgjort lige nu.”

Sådan sagde en god kilde til Altingets udsendte, da den danske forsvarsindustri i slutningen af august mødtes til sin årlige ”familiesammenkomst”, som industriens årsmøde kærligt kaldes.

Her var det store samtaleemne nemlig byggeriet af 5-6 nye patruljeskibe til Søværnet og planerne om at bygge nye skibe til Søværnet for mere end 40 milliarder kroner over de næste 20 år.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024