Minister: Kampflybudget under pres

Anskaffelsen af Danmarks nye kampfly kan risikere at sprænge den ramme på 20 milliarder kroner, som partierne bag kampflyindkøbet vedtog. Sådan lyder advarslen fra forsvarsministeren.

Foto: Flyvevåbnet
Andreas Krog

En stribe af forskellige faktorer og usikkerheder gør, at forsvarsminister Trine Bramsen (S) nu rejser et advarselsflag omkring overholdelsen af budgettet for Forsvarets største anlægsinvestering nogensinde; købet af 27 F-35 kampfly.

Anskaffelsen kan risikere at sprænge den ramme på omkring 20 milliarder kroner, som et bredt politisk flertal blev enige om at lægge ned over anskaffelsen, da man i juni 2016 besluttede at anskaffe de 27 fly.

Ramme under pres
Det er blandt andet forskellen mellem den danske og amerikanske prisfremskrivning, den fortsatte globale COVID-19 pandemi, øgede fællesudgifter i forbindelse med Tyrkiets udtræden af F-35-programmet, højere løbende drifts- og vedligeholdelsesudgifter end tidligere forventet og usikkerhed omkring udgifterne til støjkompensation, der vurderes at kunne påvirke den samlede økonomiske ramme negativt fremadrettet.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024