Politikerne håber at kunne indgå efterårsaftaler om fastholdelse og genopretning

Partierne bag forsvarsforliget håber inden nytår at kunne indgå to aftaler om fastholdelse af medarbejdere og genopretning af Forsvaret samt begynde diskussionerne om fremtidens værnepligt. Beslutninger om materielinvesteringer er til gengæld ikke en del af planen.

10 af Folketingets partier står bag det forsvarsforlig, som blev indgået i slutningen af juni og præsenteret af dengang fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen samt partiledere og ordfører fra partierne.
10 af Folketingets partier står bag det forsvarsforlig, som blev indgået i slutningen af juni og præsenteret af dengang fungerende forsvarsminister Troels Lund Poulsen samt partiledere og ordfører fra partierne.Foto: Martin Sylvest / Ritzau Scanpix
Andreas Krog

Fredag formiddag i sidste uge var repræsentanter for de 10 partier, der udgør forsvarsforligskredsen, samlet til møde hos forsvarsminister Troels Lund Poulsen (V) i Forsvarsministeriet.

Her lagde man en plan for hvordan man i løbet af efteråret kommer i mål med de første to af de adskillige delaftaler, som i de kommende år skal være med til at konkretisere det meget overordnede 10-årige rammeforlig, som partierne blev enige om i slutningen af juni.

{{toplink}}
Læs også


Siden rammeforliget blev indgået har Altingets afsløringer i den såkaldte våbensag været det, som især oppositionens forsvarspolitikere har været mest optaget af. Og så er tiden selvfølgelig også gået med at skifte ud og ind igen på forsvarsministerposten.

Senere fredag var Folketingets partier også samlet i Forsvarsministeriet. Denne gang for at diskutere, hvordan kommissoriet for den uvildige advokatundersøgelse af våbensagen skal skrues sammen.

De sidste knaster skal files til, men undersøgelsen forventes snart sat på skinner. Og advokaterne forventes at skulle bruge mindst fem måneder på opgaven.

Med den sag midlertidigt parkeret på et advokatkontor, så er det blevet tid til at diskutere forsvarspolitik igen og få vedtaget de første aftaler, som kan konkretisere hvad der skal ske med det danske forsvar de næste 10 år.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024