Lynbeslutning om milliardindkøb kan være lige på trapperne

Regeringen lægger sandsynligvis op til, at partierne bag forsvarsforliget torsdag skal beslutte et indkøb af 115 svenske infanterikampkøretøjer til omkring syv milliarder kroner. Det erfarer Altinget. Køretøjerne skal indgå i Forsvarets nye tunge brigade.

Danmark har i dag 44 CV90 infanterikampkøretøjer. Nu køber vi sandsynligvis snart 115 flere.
Danmark har i dag 44 CV90 infanterikampkøretøjer. Nu køber vi sandsynligvis snart 115 flere.Foto: Kim Vibe Michelsen/Forsvaret
Andreas Krog

Når partierne bag forsvarsforliget torsdag mødes til forligskredsmøde, så kan mødet meget vel munde ud i en beslutning om at anskaffe 115 svenske CV90 infanterikampkøretøjer til det danske forsvars nye tunge brigade for i omegnen af syv milliarder kroner.

Tredje punkt på dagsordenen for mødet er nemlig ”Anskaffelse af infanterikampkøretøjer”. Og mødet er i forvejen blevet udskudt fra tirsdag til torsdag. Forsvarsminister Troels Lund Poulsen besluttede lørdag i sidste uge at rykke mødet ”for at muliggøre at beslutningsoplæg om anskaffelse af infanterikampkøretøjer kan komme på forligskredsmødet”.

Det fremgår af indkaldelsen til mødet, som Altinget er i besiddelse af.

Altinget logoForsvar
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget forsvar kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024