Tesfaye advarer mod at lade ny gymnasiereform ende som "fuppolitik"

Det er ikke muligt at gøre noget godt uden også at gøre noget svært, siger undervisningsminister Mattias Tesfaye. I sidste uge var han til Sorø-møde for at drøfte en ny erhvervsrettet gymnasial uddannelse, som regeringen har på tegnebrættet.

I sin velkomst på Sorø-mødet talte Mattias Tesfaye om behovet for en reform, der skal konsolidere udbuddet af ungdomsuddannelser over hele landet.
I sin velkomst på Sorø-mødet talte Mattias Tesfaye om behovet for en reform, der skal konsolidere udbuddet af ungdomsuddannelser over hele landet.Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Signe Løntoft

Erhvervsuddannelserne skal ikke længere være ungdomsuddannelser. Flere gymnasiale uddannelser skal udbydes på samme campus. Og en ny ungdomsuddannelse skal erstatte HF, som vi kender det i dag. 

Det siger undervisningsminister Mattias Tesfaye (S) på bagkant af Sorømødet, som fandt sted torsdag og fredag.

"Det svære politisk er, at alle har lyst til at opretholde alt, hvad der findes i forvejen. Men det kan ikke lade sig gøre. Så spreder vi bare de unge ud på endnu flere forkortelser, som det bliver umuligt at udbyde i store dele af landet," siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024