Dagens overblik: Kamala Harris har opbakning til at blive præsidentkandidat, skriver hun

I dagens overblik kigger vi nærmere på Kamala Harris opbakning i Demokraterne, og så sætter Pia Kjærsgaard navne på de tre bedste statsministre nogensinde.

"I aften er jeg stolt over at have sikret den brede opbakning nødvendig for at blive vores partis nominerede," skriver Kamala Harris i et opslag på X.
"I aften er jeg stolt over at have sikret den brede opbakning nødvendig for at blive vores partis nominerede," skriver Kamala Harris i et opslag på X.Foto: Nathan Howard/Reuters/Ritzau Scanpix
Jonas Wiinblad Overgaard

Godmorgen. 

I dagens overblik skal vi igen runde USA og Kamala Harris, men vi skal også se nærmere på en historie om to pensionsgiganter og deres forhold til Kina. 

Velkommen til.

Kamala Harris: Jeg har opbakning nok til at blive Demokraternes nominerede

Vicepræsident i USA, Kamala Harris, har sikret nok opbakning i Demokraterne til at blive partiets præsidentkandidat til valget i november. 

Det skriver hun selv i et opslag på X.

"I aften er jeg stolt over at have sikret den brede opbakning nødvendig for at blive vores partis nominerede," skriver hun.

Efter at Joe Biden søndag meddelte, at han trækker sig som kandidat, mødte Kamala Harris hurtig støtte fra flere i Demokraterne. 

"I løbet af de næste par måneder vil jeg rejse rundt i landet og tale med amerikanere om alt, hvad der står på spil. Jeg vil forene vores parti og vores nation og besejre Donald Trump," skriver hun.

Formelt set kan Kamala Harris allerede blive officielt valgt som præsidentkandidat 7. august. Det skriver Ritzau ifølge BT

Læs også

Pensionsselskaber overvejer at trække investeringer ud af Kina

De store pensionsvirksomheder PFA og Akademikerne grubler lige nu over, hvorvidt de skal trække alle deres investeringer i Kina ud. 

Det skriver Finans.

Det er især af geopolitiske årsager, at pensionsgiganterne overvejer at trække sig ud af Kina, da de er nervøse for indefrysning af de mange aktiver, som er placeret i verdens næststørste økonomi. Især frygtes en mulig militær udvikling fra Kina mod Taiwan.

"Så er der en risiko for, at der kommer en total nedfrysning af forholdet mellem Vesten og Kina, og så risikerer man en indefrysning af aktiver og penge, som man så det over for Rusland," siger Tine Choi Danielsen, chefstrateg i PFA. 

Læs også

Pia Kjærsgaard peger på Radikal statsminister som én af de bedste nogensinde

I et interview med Berlingske sætter DF-dronningen Pia Kjærsgaard navne på de tre bedste statsministre, Danmark har haft gennem tiderne. 

Og hun nævner den radikale Hilmar Baunsgaard, der var statsminister fra 1968 til 1971.

"Jeg gik udelukkende – og det har selvfølgelig givet mig mange tanker efterfølgende – efter, at han (Baunsgaard, red.) var en sympatisk person. Jeg vidste intet om politik – det skal jeg jo stærkt understrege, netop fordi han var radikal – men var det, der efterfølgende vakte min interesse for politik," siger hun til avisen. 

Pia Kjærsgaard vil dog ikke placere den radikale statsminister øverst på podiet og peger på Anders Fogh Rasmussen som den bedste statsminister nogensinde. 

Og mens Baunsgaard indtager andenpladsen, må Poul Schlüter tage til takke med en bronzemedalje. 

Læs også

Christina Egelund fik overnatning på Folkemødet igennem lobbybureau

Det var lobbyvirksomheden Rud Pedersen, der sikrede, at uddannelses- og forskningsminister Christina Egelund kunne overnatte på Bornholm under Folkemødet. 

Det skriver Frihedsbrevet.

Og det kan være problematisk, mener formand for Transparancy International, Jesper Olsen.

"De der professionelle, vandtætte skotter, de rykker sig jo, fordi de kan hjælpe en minister med at skaffe noget, der er svært at få. Og jeg forstår ikke, at ministeriet har valgt en virksomhed til opgaven, der skaber adgang til ministre som en del af deres forretning," siger han.

I alt brugte ministeriet 25.000 kroner, for at Christina Egelund og hendes særlige rådgivere kunne overnatte fire nætter i Allinge. 

Læs også

Antallet af bolighandler stiger

I årets andet kvartal har danskerne købt flere boliger sammenlignet med årets første kvartal. 

Der er tale om en stigning på 24,2 procent.

Det skriver Ritzau ifølge TV 2.

"Det var en hård start på året, hvor der var stor nervøsitet. Der var en større kløft mellem køber og sælger. Nervøsiteten har lagt sig stille og roligt i København, og vi ser bedre takter på handelstallene for ejerlejligheder," siger seniorøkonom i Sydbank, Mathias Dollerup Sproegel.

Nye regler for boligskat samt en lavere rent er nogle af forklaringerne, påpeger han.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024