Endnu en italiener anbefaler at fremskynde elektrificeringen af Europa – og opfordrer til omgående handling

Store investeringer i den europæiske el-infrastruktur er en af de anbefalinger, italieneren Mario Draghi mandag præsenterede for von der Leyen. Anbefalingerne kommer til at danne ramme om et kommende udspil om en mere grøn industri, lyder det. 

"Vi er nået til et punkt, hvor vi uden handling bliver nødt til enten at kompromittere vores velfærd, vores miljø eller vores frihed," sagde Mario Draghi, da han mandag præsenterede rapporten. 
"Vi er nået til et punkt, hvor vi uden handling bliver nødt til enten at kompromittere vores velfærd, vores miljø eller vores frihed," sagde Mario Draghi, da han mandag præsenterede rapporten. Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann NielsenJonas Wiinblad Overgaard

Det er dyrt for EU at have klimamål, der er mere ambitiøse, end dem man har i USA og Kina. 

Men det giver også en mulighed for at blive verdensførende inden for grønne teknologier – og dermed sikre, at USA og Kina ikke vinder det grønne industrikapløb. 

Sådan lyder det i en længe ventet rapport om EU's konkurrenceevne, som den tidligere italienske premierminister og direktør i Den Europæiske Centralbank, Mario Draghi, står bag.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024