Minister tvivler på indenrigsfly på elektrobrændstof: "Usikkert om der kan produceres store nok mængder"

Det kan blive svært at realisere regeringens planer for omstillingen af indenrigsflyvningen med brændstof baseret på vedvarende energi, selvom regeringen arbejder på store milliardudbud om grønne brændstoffer, lyder det fra klimaminister Lars Aagaard.

"Det er et okay udgangspunkt, at danske penge arbejde i Danmark," siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).
"Det er et okay udgangspunkt, at danske penge arbejde i Danmark," siger klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M).Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Daniel Bue Lauritzen

Klima-, energi- og forsyningsminister Lars Aagaard (M) er langt fra sikker på, at det er praktisk muligt at levere på regeringens løfter om grønne indenrigsfly uden brug af biobrændstof.

Netop det har regeringens forligspartier i aftalen om grøn luftfart, SF og Enhedslisten, ellers ytret ønsker om, efter at det står mere og mere klart, at den kommende indenrigsrute ikke kommer til at basere sig på grønt og danskproduceret flybrændstof.

Men ministeren forholder sig stærkt skeptisk til ønsket om, at det brændstof, der skal bidrage til omstillingen af den danske indenrigsflyvning, udelukkende skal baseres på vedvarende energi.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024