Norsk regering nægter at se på oliejagts miljøpraksis efter danske lovbrud

Den norske energiminister afviser at sætte gang i en undersøgelse, som kan afdække, om Norge har brudt med de samme miljøregler i jagten på olie og gas som Danmark.

Det norske energiministerium godkender ikke udbygning og drift af nye projekter, uden at regelværkets krav til miljøkonsekvensvurderinger er opfyldt, fortæller den norske energiminister, Terje Aasland (Arbeiderpartiet). Han vil dog ikke undersøge tilladelserne nærmere. 
Det norske energiministerium godkender ikke udbygning og drift af nye projekter, uden at regelværkets krav til miljøkonsekvensvurderinger er opfyldt, fortæller den norske energiminister, Terje Aasland (Arbeiderpartiet). Han vil dog ikke undersøge tilladelserne nærmere. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Balder Haarklou Jensen

Denne artikel har oprindeligt været bragt i Altinget Norge 1. oktober 2024.

Den danske olie- og gasjagt har brudt med en række centrale miljøregler i 34 år, men der er ikke behov for at undersøge, om de samme fejl kan være sket i Norge.

Det oplyser den norske energiminister Terje Aasland (Arbeiderpartiet) nu i et svar til det norske parlament, Stortinget.

Altinget logoEnergi og Forsyning
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget energi og forsyning kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Energi og Forsyning

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024