Debat

Lonning-Skovgaard: Kultur- og fritidsborgmesteren giver den igen som erhvervsfjendsk nattelivsbekæmper

Meldingerne om nattelivsplanen stikker i øst og vest, og det ene øjeblik sender den ansvarlige borgmester en plan til behandling, som, hun det næste øjeblik påstår, blot er hendes forvaltnings og i øvrigt kun et diskussionsoplæg, skriver beskæftigelses- og integrationsborgmesteren.

Vi skal have styr på festen i gaden, men vi skal også have styr på de forhold, vi byder vores erhvervsdrivende, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).
Vi skal have styr på festen i gaden, men vi skal også have styr på de forhold, vi byder vores erhvervsdrivende, skriver Cecilia Lonning-Skovgaard (V).Foto: Ólafur Steinar Rye Gestsson/Ritzau Scanpix
Cecilia Lonning-Skovgaard
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Jeg kan kun forestille mig, hvor bizart det må være som erhvervsdrivende at være tilskuer til Alternativets kultur- og fritidsborgmester Franciska Rosenkildes zigzag-kurs, når det gælder nattelivet.

Den erhvervsfjendske nattelivsbekæmper
I Københavns kommende nattelivsplan skulle borgmesteren give sit bud på, hvordan vi kan sikre erhvervslivet, samtidig med at vi tager hensyn til beboerne i Indre By.

Det førte først til et udspil, der de facto ville lukke nattelivsbranchen ned ved at stoppe fornyelser af eksisterende bevillinger og lukke festen i byen klokken 24.

Det skabte af gode grunde virak, og så kom der et nyt udspil, hvor alle restriktioner på alkoholbevillinger pludselig var fjernet. 

Nu er hendes seneste påfund så igen at vende tilbage som erhvervsfjendsk nattelivsbekæmper ved i et indlæg på Altinget at skrive, at hun har fået muligheden for ”midlertidige bevillingsstop” med i planen.

Ifølge Rosenkilde giver det ”helt andre redskaber til at styre nattelivet” - og dermed også byens virksomheder, og det kan bruges ”med det samme”.

Vi skal have styr på festen i gaden, men vi skal også have styr på de forhold, vi byder vores erhvervsdrivende.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Erhvervsdrivende fortjener tydelige planer
Man får et billede af, at borgmesteren er blevet til en slags overdommer, der efter forgodtbefindende kan trække et rødt kort op af baglommen til Borgergade og så til Vesterbrogade og så videre. 

Men det er kejserens nye klæder, for i den nuværende nattelivsplan, der lige nu er i offentlig høring, står intet om ”midlertidige bevillingsstop”, og dermed har borgmesteren ikke fået nye redskaber ved hånden.

Rosenkilde har de samme værktøjer, som hun altid har haft, og Bevillingsnævnet, som hun er formand for, skal altid foretage en konkret vurdering af, om et værtshus eller et hotel kan åbne.

Det ville også være mærkeligt, hvis man som erhvervsdrivende skal bygge en forretning op vel vidende, at hele fundamentet kan vakle hen over natten.

Det er ikke noget, vi hverken kan eller skal byde hårdtarbejdende iværksættere. Vi skal have styr på festen i gaden, men vi skal også have styr på de forhold, vi byder vores erhvervsdrivende.

De har brug for tydelige og langsigtede rammer.

Jeg kan godt forstå, hvis nattelivsbranchen sidder derude og ryster på hovedet over, hvad der foregår inde på Københavns Rådhus.

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Beskæftigelses- og integrationsborgmester i København

Meldingerne stikker i øst og vest
Og helt ærligt. Jeg kan godt forstå, hvis nattelivsbranchen sidder derude og ryster på hovedet over, hvad der foregår inde på Københavns Rådhus. 

Meldingerne om nattelivsplanen stikker i øst og vest, og det ene øjeblik sender den ansvarlige borgmester en plan til behandling, som, hun det næste øjeblik påstår, blot er hendes forvaltnings og i øvrigt kun et diskussionsoplæg.

Og nu jubler hun over nye værktøjer i planen, som slet ikke findes.

Jeg tror, at københavnerne såvel som beboerne i de mest støjplagede områder har brug for, at der kommer styr på tingene. Først og fremmest ved at få en ordentlig opførsel i gaderne og på byens pladser.

Her er jeg meget enig i, at blandt andet Natteværterne skal spille en meget større rolle, og forhåbentlig får vi også snart etableret det kommunale ordenskorps, som Venstre har kæmpet for i årevis, og som regeringen skylder os at lovgive omkring.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Cecilia Lonning-Skovgaard

HR-direktør, DFDS, fhv. beskæftigelses- og integrationsborgmester (V), Københavns Kommune, medlem, Borgerrepræsentationen
cand.scient.pol. (Aarhus Uni. 2001), Master of Public Administration (Kennedy School of Government, Harvard University 2000)

Franciska Rosenkilde

MF, politisk leder (ALT)
cand.scient.geo. (Københavns Uni. 2015), BA i Sundhed og Ernæring (Metropol Suhrs, 2010)

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024