Nye regler: Københavnske kolonihaver skal være fri for at søge byggetilladelser

Som led i at gøre københavnske kolonihaver lovlige, foreslår kommunen at tinglyse haveforeningerne. Der udestår stadig spørgsmål om brandsikring, kloakering og ikke mindst regningen.

Københavns Kommune har de seneste år kørt et forsøg med to pilothaveforeninger for at undersøge, hvad det kræver at lovliggøre kolonihaverne. De erfaringer ligger til grund for indstillingen, der skal behandles i Økonomiudvalget tirsdag.
Københavns Kommune har de seneste år kørt et forsøg med to pilothaveforeninger for at undersøge, hvad det kræver at lovliggøre kolonihaverne. De erfaringer ligger til grund for indstillingen, der skal behandles i Økonomiudvalget tirsdag.Foto: Ida Guldbæk Arentsen/Ritzau Scanpix
Kasper Kaasgaard

Kolonihavehusene i Københavns 41 haveforeninger er på papiret ulovlige.

Det er naturligvis en uholdbar situation, og kommunen er derfor i gang med at sikre, at de i alt 3.455 lodder i kolonihaveforeningerne, som kommunen udlejer, bliver gjort lovlige.

Baggrunden for miseren er en afgørelse fra Trafik-, Bygge- og Boligstyrelsen fra 2017. Den siger, at kolonihaver skal behandles som enfamilieshuse, og at de derfor kræver byggetilladelse. Det har ingen af de flere tusinde kommunale kolonihaver i Københavns Kommune.

Altinget logoHovedstaden
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget hovedstaden kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
Seneste fra Hovedstaden

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024