Hollandsk center rådgiver bredde og elite om krænkelser: ”Vores fokus skal ikke kun være på åbenlyse tilfælde”

Hollands idrætsforbund og olympiske komité har siden 2019 drevet et rådgivende center, der hjælper idrættens aktører med at håndtere grænseoverskridende adfærd. DIF har meldt ud, at man arbejder for at skabe et lignende organ i Danmark.

I Holland kan alle aktører fra idrættens verden søge rådgivning om grænseoverskridende adfærd hos særligt center. Danmarks Idrætsforbund arbejder på at etablere et tilsvarende organ. 
I Holland kan alle aktører fra idrættens verden søge rådgivning om grænseoverskridende adfærd hos særligt center. Danmarks Idrætsforbund arbejder på at etablere et tilsvarende organ. Foto: Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix
Jeppe Højberg Sørensen

Danmarks Idrætsforbund arbejder ”stenhårdt” på at skabe et center for tryg idræt i Danmark. Det meldte chef for public affairs og samfundsindsatser, Poul Broberg, ud på Idrætsmødet i april.

Inspirationen har DIF fundet i Center for Safe Sports the Nederlands, hvor idrættens aktører siden 2019 har kunnet søge rådgivning, når de er stødt på grænseoverskridende adfærd.

Vi opdagede hurtigt, at vores fokus ikke kun skal være på de åbenlyse tilfælde omhandlende eksempelvis seksuelle trusler eller fysisk vold.

Erik van Haaren
Rådgiver, Center for Safe Sports

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024