Ny aftale skal bekæmpe matchfixing. Men ekspert tvivler på, om den får en effekt

Et samlet Folketing vil styrke kampen mod matchfixing. Men ifølge en idrætsekspert adresserer aftalen ikke nogle af de centrale problemer ved fænomenet.

Daværende F.C. Roskilde-træner Christian Lønstrup beskyldte i sommeren 2019 sine spillere for matchfixing. Politiet efterforskede sagen i otte måneder, men droppede den herefter på grund af manglende beviser.
Daværende F.C. Roskilde-træner Christian Lønstrup beskyldte i sommeren 2019 sine spillere for matchfixing. Politiet efterforskede sagen i otte måneder, men droppede den herefter på grund af manglende beviser.Foto: Ritzau/Scanpix
Rasmus Dahl Løppenthin

Et samlet Folketing vedtog for nylig en pakke, der skal styrke kampen mod matchfixing. 

En af de centrale komponenter i aftalen er en bedre mulighed for udveksling af data via såkaldte spillerID og begivenhedsID. De redskaber giver Spillemyndigheden mulighed for specifikt at monitorere enkelte spilleres bettingmønstre på tværs af spillesider. Samtidig skal de data fremover kunne deles med de enkelte udbydere, idrætsorganisationer og andre relevante aktører.

"Nøglen til bekæmpelse af matchfixing er bedre data. Og et begivenhedsID kombineret med, at vi også ved, hvem der spiller på begivenheden er et meget stærkt våben. For det kan give os meget stærke beviser for, at der kan være matchfixing," siger Spillemyndighedens direktør, Anders Dorph.

Altinget logoIdræt
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget idræt kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024