Højere afgift deler forligspartier

AFGIFT: Den nye afgift på procesvarme møder hård kritik fra erhvervet. V klar til at ændre loven, inden den er vedtaget. Det afviser R, men SF erkender, at justeringer kan blive nødvendigt.
Lars Chr. Lilleholt (V) er utilfreds med afgiften på overskudsvarme og vil genoptage punktet op med klima- og energiministeren og forligspartierne.
Lars Chr. Lilleholt (V) er utilfreds med afgiften på overskudsvarme og vil genoptage punktet op med klima- og energiministeren og forligspartierne.Foto: Jørgen Schytte
Agnete Finnemann Scheel

Det er svært for os at tro, at det her sker med forsæt, når man netop har været enige om, at man skal prøve at udnytte en større del af procesvarmen.

Kim Mortensen
Direktør Dansk Fjernvarme
Fakta

TEMA: Flugten fra skatterne og afgifterne

Som optakt til regeringens kommende Jobpakke sætter Altinget.dk i den næste tid fokus på de skatter og afgifter, som påvirker danskerne og landets virksomheder. 

Hvis du har lyst til at deltage i debatten med kommentarer eller debatindlæg, kan du skrive til [email protected].


Kilde: Altinget.dk
Dokumentation
FAKTA 
 
Afgiften stiger fra 32,5 procent til 38 procent fra 1. februar og er en del af forsyningssikkerhedsafgiften, der er en del af energiforliget.
 
Overskudsvarme vil kunne stå for varme svarende til mere end 75.000 standardhuses årlige varmeforbrug.

Brug af overskuddsvarme vil kunne spare over 200.000-250.000 tons CO2 om året, hvis det er på decentrale kraftvarmeværker med naturgas som brændsel.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024