16 kystnære områder til havvindmøller udpeget

KORT NYT: Havmølleudvalget har peget på 16 kystnære områder, som er egnede til opstilling af havvindmøller. Anbefalingerne fremgår af en screeningsrapport, som Energistyrelsen nu sender i høring.

Havmølleudvalget har nu offentliggjort den screeningsrapport, hvori det fremgår, hvilke 16 kystnære områder udvalget anbefaler til opsætningen af nye havvindmøller.

Screeningsrapporten kortlægger arealinteresserne på havet i området ud til 20 km fra kysten med det formål at finde placeringer til havmølleparker. Ingen af de udpegede områder ligger tættere end 2 km på kysten, og fjorde og lukkede farvande er udelukkede af hensyn til den visuelle påvirkning af kystlandskabet. Ud for byer og sommerhusområder ligger områderne mindst 3 km fra kysten og ved særlige landskaber mindst 4 km fra kysten. Der er endvidere udarbejdet en visualiseringsrapport og en strategisk miljøvurdering, som indgår i høringen.

Klima-, energi- og bygningsminister Martin Lidegaard udtaler i en pressemeddelelse om havvindmøllerne:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024