Kritik af regeringens lømmelpakke

LØMMELPAKKE: NGO langer ud efter lømmelpakken, fordi regeringen har givet 20 millioner kroner til klimarelaterede borgeraktiviteter, men samtidig vil afskrække folk fra at engagere sig. Tom Behnke (K) afviser kritikken.

Hvis man er en fredelig borger, så håber jeg ikke, at man er afskrækket. For loven er jo ikke rettet mod dem.

Tom Behnke
De Konservatives retsordfører
Med støtte fra en række andre NGO'er mener sekretariatsleder i People's Climate Action, Lene Vennits, at regeringens lovforslag om den såkaldte lømmelpakke er modstridende med regeringens støtte til klimaaktiviteter.

"Det er paradoksalt, at man med den ene hånd giver 20 millioner kroner til klimaaktiviteter, der skal engagere befolkningen, og med den anden hånd indfører en lovpakke, der afskrækker almindelige mennesker i at deltage i folkelige aktiviteter," siger hun med henvisning til organisationens arbejde med at tildele 20 millioner kroner, som regeringen har bevilget til borgerinddragende klimaktiviteter.

Lene Vennits mener, at regeringen med forslaget om lømmelpakken vender på en tallerken. Hun frygter, at klimaengagerede borgere vil blive afskrækkede fra at deltage i klimaaktiviteter, når lømmelpakken gør det muligt at slå ekstra hårdt ned på demonstranterne.

K: Det er en misforståelse
Retsordfører Tom Behnke (K) mener, at det er en misforstëlse, når Vennits finder, at støtten til borgernes klimaaktiviteter ikke kan forenes med lømmelpakken:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024