Regeringen endelig enig om energibesparelser

ENERGIBESPARELSER: Regeringens oplæg til energibesparelser i boliger stiller bl.a. lavere krav til boliger i fjernvarmeområderne end boliger udenfor. For uambitiøst, mener oppositionen.
Regeringen lægger op til skrappere energikrav til nye boliger. En solfanger kan blive løsningen for meget nyt byggeri.
Regeringen lægger op til skrappere energikrav til nye boliger. En solfanger kan blive løsningen for meget nyt byggeri.Foto: www.colourbox.com
Niels Th. Dahl

Vi skal bruge chancen til at provokere noget innovation frem, så energirigtigt byggeri bliver for Danmark, hvad Nokia er for Finland og chokolade er for Belgien.

Margrethe Vestager (R)
Klimaordfører

Efter mere end halvanden måneds forsinkelse blev regeringen i denne weekend omsider enig med sig selv om det længe ventede forslag til energibesparelser i den danske boligmasse.

Økonomi- og erhvervsminister Lene Espersen (K) offentliggjorde tidligt lørdag morgen på regeringens vegne 22 initiativer, der skal hjælpe til med at opfylde målene om at reducere det danske energiforbrug med fire pct. i 2020 og at reducere den danske udledning af drivhusgasser med 20 pct.

Som nogle af de væsentligste tiltag ønsker regeringen således at skærpe energikravene til komponenter, der bruges ved renoveringer i boliger, og samtidig at kræve, at energiforbruget i nye bygninger reduceres med 25 pct. i 2010 og med 50 pct. i 2015.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024