Ingen ekstra penge til klimagræsrødder

POST-COP: Ingen ekstra midler i år til klima-NGO'er og græsrodsorganisationer, lyder det fra klima- og energiminister Lykke Friis (V). Og det selvom hun mener, at de folkelige aktiviteter og en vedvarende klimadebat er vigtigt.
NGO'er får ikke en ekstrabevilling i år og vender dermed tilbage til normaltilstanden efter et ekstraordinært år i klimaets tegn, siger klima- og energiminister Lykke Friis (V).
NGO'er får ikke en ekstrabevilling i år og vender dermed tilbage til normaltilstanden efter et ekstraordinært år i klimaets tegn, siger klima- og energiminister Lykke Friis (V).Foto: Anders Birch
Marie Dissing Sandahl

Blandt andet med særbevillingen til organisationerne blev klimaet sat på dagsordenen godt og grundigt, og derfor er situationen en anden nu: Det engagement og den opbakning, der er opbygget, forsvinder ikke, og der er nu et stærkt fundament i organisationerne, som betyder, at de står stærkere end før.

Lykke Friis (V)
Klima- og energiminister

Resultatet af COP15 blev ikke som forventet, og det er en af grundene til, det er vigtigt med folkelig debat og stadig aktivitet fra NGO'er og græsrodsorganisationer, som beskæftiger sig med klimaproblematikken op til COP16. Og borgerinddragelse er afgørende i klimaproblematikken, for det er civilsamfundet, der skal gennemføre de ændringer, som politikerne taler om. Så langt var klima- og energiminister Lykke Friis (V) enig med oppositionen på et samråd i Folketingets miljøudvalg i går.

Men hun fastslog samtidig, til oppositionens store fortrydelse, at der ikke igen i år bliver tilføjet ekstra penge til græsrodsarbejde.

"2009 var et særligt år med et særligt fokus på klimaet på grund af COP'en. Derfor vedtog regeringen at give en særbevilling på 20 millioner kroner til folkelige aktiviteter op til og under COP15," sagde ministeren.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024