K kritiserer Lykke Friis for klimanøl

HANDLINGSPLAN: De Konservative tilslutter sig nu oppositionens kritik af, at regeringens klimastrategi først ligger klar i det nye år. Kun Dansk Folkeparti bakker op om ministeren.
Nu kritiserer De Konservative også klima- og energiminister Lykke Friis (V) for at udskyde regeringens handlingsplan til 2011.
Nu kritiserer De Konservative også klima- og energiminister Lykke Friis (V) for at udskyde regeringens handlingsplan til 2011.Foto: www.kemin.dk
Anne Burlund

Jeg er oprigtig ked af, at Lykke Friis har udskudt handlingsplanen til januar, og det vil jeg tale med hende om allerede i dag.

Jørgen S. Lundsgaard (K)
Energiordfører
Nu melder De Konservative sig også i koret af kritikere af, at regeringens klima- og energihandlingsplan først er klar tidligst i starten af 2011. Energiordfører Jørgen S. Lundsgaard (K) er frustreret over forsinkelsen:

"Jeg er oprigtig ked af, at Lykke Friis har udskudt handlingsplanen til januar, og det vil jeg tale med hende om allerede i dag (tirsdag, red.). Det generer mig, at hele klima- og energidiskussionen bliver udskudt til januar, for så sker der ikke noget før da."

Klima- og energiminister Lykke Friis (V) meldte i august ud, at hun satsede på at have klimaplanen klar før COP16. En udmelding hun senere ændrede til "inden årets udgang".

Jørgen S. Lundsgaard mener, at der allerede nu kan sættes gang i de initiativer, der er bred enighed om. Han efterlyser, at regeringen viser mere handlekraft:

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024