Aviser frygter stilstand ved klimatopmøde

LEDERE: De internationale aviser er stærkt skeptiske overfor klimatopmødet i Cancun. De frygter, forhandlingerne går i stå på grund af USA og Kina.
Foto: colourbox.com
Fakta

FN's COP16 trækker alle verdens lande til Cancun i Mexico.

Altinget | Energi og Klima vil de kommende uger dække de udenlandske avisers ledere for at give et billede af, hvordan resten af verden ser på klimatopmødet.

De internationale aviser opfordrer til, at der sker fremskridt med forhandlingerne og den politiske vilje på klimatopmødet i Mexico. Manglende handling vil have konsekvenser, der rækker længere end årets topmøde.

Financial Times skrev søndag, at man ikke kan gamble med planeten. Tidligere topmøder har ikke formået nok, især på grund af Kina og USA. Det burde efter avisens mening ikke være så svært at skaffe en aftale i hus, da en tidlig indsats vil opveje omkostningerne.

Forhandlingerne skal tilbage på sporet
The Guardian skriver mandag, at der går snak om at FN-processen kan kollapse, hvis ikke der kommer noget ud af klimatopmødet i Cancun. Avisen påpeger også, at efter COP15 skal man endnu en gang overbevise folk om, at det er nødvendigt og muligt at få klimaet på ret køl.

Cancun kommer til at handle om at få forhandlingerne tilbage på sporet, men også at opbygge tilliden og imødekomme de forskelle som u-landene og i-landene har. Det skriver Jakarta Post fra Indonesien. I avisen skriver de, at Kyotoaftalen snart udløber, og derfor skal byggestenene være lagt inden Sydafrika, hvor der forhåbentlig kommer en bindende aftale.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024