Hvis jeg var minister: Per Dalgaard

ØNSKETÆNKNING: Altinget | Energi & Klima har spurgt alle ordførerne, hvordan de ville regere som klima- og energiminister. Læs her om Per Dalgaard (DF), der ville sætte en stopper for flere energiafgifter på vedvarende energi.
Foto: ft.dk

Udføre en aggressiv VE-politik, hvor vi skal støtte de VE-teknologier, hvor vi endnu er førende i verden. Brændselsceller, bioethanol fra 2. generationssolceller på plast og andre, hvor vi kan se, at vi er forrest.

Per Dalgaard (DF)
Klima- og energiordfører

Altinget | Energi & Klima har givet alle ordførerne i Folketinget mulighed for at svare på spørgsmålet "Hvad ville der ske, hvis jeg var klima- og energiminister?" I de kommende uger bringer vi ordførernes svar gennem en række centrale spørgsmål på området. I denne omgang er det Dansk Folkepartis Per Dalgaard, der indtager den fiktive ministerstol. Læs her, hvordan han blandt andet ville satse på de vedvarende energier, som Danmark er førende indenfor.

Hvad ville du gøre som det allerførste efter at have lukket døren og sat dig til rette i ministerstolen?
Sammenkalde hele staben, også Energinet.dk og Energistyrelsen, og forklare dem den nye holdning til en ud fra en dansk synsvinkel, mulig ændret klima- og energipolitik, hvor danske forhold sættes i proportion med EU's og verdens drivhusgas udledning, således at den minimale danske udledning har opmærksomheden. Dertil en sammenlægning af EUPD, Det Strategiske Forskningsråd (DSF), Fornyelsesfonden og Grønt Udviklings- og Demonstrationsprogram (GUDP).

Hvordan ville en klima- og energihandlingsplan for Danmark se ud?
Vi vil fastlægge en politik, hvor hensynet til dansk erhvervsliv sættes i højsædet. Udføre en aggressiv VE-politik, hvor vi skal støtte de VE-teknologier, hvor vi endnu er førende i verden - brændselsceller, bioethanol fra 2. generationssolceller på plast og andre, hvor vi kan se, at vi er forrest. Sætte en stopper for flere energiafgifter, og omfordele PSO til de nye VE-teknologier.

0:000:00

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024